06-54 71 52 70

tips voor een mooie, leuke

Gezin of famlieshoot

 

Welkom

Leuk dat jullie een shoot bij mij gaat doen! Hier vind je extra tips om er een mooie, gezellige shoot van te maken. Ik ben Lisette en zo mogen jullie mij ook gewoon noemen tijdens de shoot. Geen officieel gedoe met u of fotograaf, gewoon Lisette 😉

 

Tips voor de kids

Eten en drinken

Kinderen die honger hebben geven nooit leuke foto’s. zorg dus dat ze lekker gegeten en gedronken hebben voor de fotoshoot.
Neem ook gerust wat te eten en te drinken mee. Een kleine pauze tijdens een fotoshoot kan wonderen doen.
Dit geldt trouwens ook voor de volwassenen 😉 

Q

Verplicht lachen

Zeg nooit tegen kinderen dat ze moeten lachten. Niet voor de fotoshoot maar zeker niet tijdens de fotoshoot. Wanneer je dat zegt krijg je ongetwijfeld die neplach die je nou net niet wilde zien en het geeft ze het gevoel dat ze iets niet goed doen.
Kinderen vraag je niet om te lachten maar die maak je aan het lachen. Daar zal ik zeker mijn best voor doen maar daar mogen ouders natuurlijk altijd bij helpen 😉

In de camera kijken

 Zowel volwassenen als kinderen hoeven niet perse in de camera te kijken. Spontane speelse foto’s zijn altijd erg leuk. Het is dan zonde als er 1 iemand net in de camera kijkt met een blik van ” oja, ik moet in de camera kijken”. Geniet van het moment en vergeet dat ik er zit.
Als ik wil dat jullie kijken dan zorg ik er zelf voor dat julle dat spontaan allemaal tegelijk doen.

Wat algemene tips

– trek iets aan wat lekker zit, waar je je makkelijk in kan bewegen en waar je jezelf in ben. Ik kan veel maar wanneer je bijvoorbeeld een strak rokje of in een mooi driedelig pak komt is het lastiger om vlotte foto’s te maken 😉
– bij lang haar moet je er rekening mee houden dat de foto niet 3D is. Een leuke strakke paardestaart kan normaal heel leuk staan maar als je op een foto recht naar voren kijkt dan ziet dit er nogal kaal uit.
– vermijd grote letters of afbeeldingen op kleding. Dit trekt heel erg de aandacht. Ook glimmende lovertjes kunnen erg opvallen door de studioflitsers.
– denk ook aan de schoenen. Zorg dat deze met de kleur van je kleding matchen. Wanneer je in het donker gekleed gaat en daar witte schoenen onder doet dan vallen de schoenen op de foto heel erg op. 

Studio

ik heb op dit moment 3 verschillende achtergronden waar je uit kan kiezen. Dat is de witte, de zwarte en de stenen. Bij elke achtergrond is weer andere kleding mooi. Je mag dus ook verschillende kledingsetjes meenemen.    

Bij de witte achtergrond kan eigenlijk alle kleding. Zowel donker als licht. Vaak word er gedacht dat lichte kleding weg valt op de achtergrond maar het kan juist heel mooi zijn. Kijk even onderaan de pagina, daar staan wat voorbeelden.

Bij de zwarte achtergrond is effen kleding erg mooi. Niet teveel streepjes, ruitjes of prints. 
Deze achtergrond is geschikt voor maximaal 5 personen.

Bij de stenen achtergrond is effen, rustige kleding erg mooi. Dit kan licht zijn, wit of aardetinten maar ook een mooie zachte kleur groen of blauw.

Op locatie

Er zijn verschillende mooie locaties om foto’s te maken. Iedere locatie heeft zijn voor en nadelen. Hieronder een paar voorbeelden, maar als je zelf een leuk idee hebt is dat natuurlijk ook helemaal goed!

Strandfoto’s
Foto’s op het strand zijn altijd erg leuk. De kids kunnen lekker spelen en je kan lekker de duinen in of aan het water foto’s maken.

 

Waar je wel rekening mee moet houden is het zonlicht er meestal erg hard is. Hierdoor is het eigenlijk alleen mogelijk om heel vroeg in de ochtend of in de avond foto’s te maken.

Park of bos
In een park kan je eigenlijk altijd wel foto’s maken. Hier heb je altijd wel schaduwplekjes. In een bos is het ook fijner als de zon niet te veel schijnt. Door de groene bladeren krijg je anders al snel een groene gloed over de foto’s.
In de herfst en winter is een bos juist weer heel erg mooi!

 Wat kleding betreft is het het aan te raden de kleur groen te vermijden. Anders word het wel een heel groen plaatje 😉

Voorbeeld: Wipperspark in Maassluis, Klauterwoud in Vlaardingen
Prinsenbos in Naaldwijk

Zuidbuurt in Maassluis
De zuidbuurt in Maassluis is ook een mooie locatie. Er is veel afwisseling zoals een hekje, steiger bij een meer, riet, mooie bomen. Je kan er van alles maken. r heel erg mooi!

 

Ook bij deze locatie geld dat het zonlicht er meestal erg hard is en er zijn geen schaduwplekje. Hierdoor is het eigenlijk alleen mogelijk om heel vroeg in de ochtend of in de avond foto’s te maken.

Strand vroeg in de ochtend of bewolkte dag

Studio witte achtergrond

Studio zwarte achtergrond

Klauterwoud (Vlaardingen)

Wipperspark (Maassluis)

Prinsenbos (winter)

Studio stenen achtergrond