06-54 71 52 70

tips voor een relaxe

Kidsshoot

 

Hoe werkt het

 Leuk dat je een kidsshoot bij me hebt gereserveerd! Hier vind je extra tips om er een mooie, gezellige shoot van te maken. 
Voor de shoot neem ik altijd ruim de tijd zodat de kids eerst even de boel kunnen verkennen en aan mij wennen. 
Dan neem ik eerst even met je door wat voor foto’s je wil, welke achtergronden je mooi vind enz. en dan gaan we lekker aan de slag. Omdat je uit verschillende achtergronden mag kiezen, mag je uiteraard ook van kleding wisselen zodat je een leuke verschillende foto’s krijgt.

Welke achtergronden kan ik uit kiezen

ik heb op dit moment 3 verschillende achtergronden waar je uit kan kiezen. Dat is de witte, de zwarte en de stenen. Bij elke achtergrond is weer andere kleding mooi. Je mag dus ook verschillende kledingsetjes meenemen.    

Bij de witte achtergrond kan eigenlijk alle kleding. Zowel donker als licht. Vaak word er gedacht dat lichte kleding weg valt op de achtergrond maar het kan juist heel mooi zijn. Kijk even onderaan de pagina, daar staan wat voorbeelden.

Bij de zwarte achtergrond is donkere kleding erg mooi. Het hoeft niet helemaal zwart te zijn maar kan ook een mooie donkere kleur zijn.

Bij de stenen achtergrond is effen, rustige kleding erg mooi. Dit kan licht zijn, wit of aardetinten maar ook een mooie zachte kleur groen of blauw.

Wat algemene kledingtips

– trek iets aan wat lekker zit, waar ze zich makkelijk in kunnen bewegen.
– bij lang haar moet je er rekening mee houden dat de foto niet 3D is. Een leuke strakke paardestaart kan normaal heel leuk staan maar als je op een foto recht naar voren kijkt dan ziet dit er nogal kaal uit.
– vermijd grote letters of afbeeldingen op kleding. Dit trekt heel erg de aandacht. Ook glimmende lovertjes kunnen erg opvallen door de studioflitsers.
k heb op dit moment 3 verschillende achtergronden waar je uit kan kiezen. Dat is de witte, de zwarte en de stenen. Bij elke achtergrond is weer andere kleding mooi. Je mag dus ook verschillende kledingsetjes meenemen.  
– denk ook aan de schoenen. Zorg dat deze met de kleur van je kleding matchen. Wanneer je in het donker gekleed gaat en daar witte schoenen onder doet dan vallen de schoenen op de foto heel erg op. 

Wat wel en niet te doen

Kinderen die honger hebben doen zelden wat je wil. Dus neem lekker wat te eten en drinken voor ze mee. Een korte pauze kan wonderen doen.

Q

Vraag kinderen nooit te lachen. Dan krijg je die gemaakte glimlach die bij kinderen zelden erg leuk is.  En deze krijg je dan haast niet meer weg.
Kinderen vraag je niet te lachen maar die maak je aan het lachen! Uiteraard zal ik zeker mijn best doen maar ga gerust vlak achter me gek staan doen, dit werkt erg goed 🙂 

Ze hoeven bij mij niet altijd in de camera te kijken. Een mooie blik een andere kant op kan ook heel mooi zijn. Wanneer ik wel wil dat ze kijken zal ik daar zeker voor zorgen en dan heb je dat snel door dat het dan wel even de bedoeling is.