06-54 71 52 70

tips voor een mooie, leuke

Portretshoot

 

portretfoto van stel in klauterwoud

Hoe werkt het

Leuk dat je een portretshoot bij me hebt gereserveerd! Hier vind je extra tips om er een mooie, gezellige shoot van te maken. 
Voor de shoot neem ik altijd ruim de tijd zodat je je eerst lekker op je gemak voelt. Aangekomen op de locatie gaan we rustig mooie plekjes zoeken en dan nemen we even door wat je graag wil. Daarna gaan een mooie serie maken. Ik leg je precies uit wat we gaan doen en zorg dat je je op je gemak voelt, zo krijg je een mooie serie foto;s.

 

 

Welke kleding bij welke locatie

Buiten is het mooi om niet al te drukke kleding uit te kiezen. Ook staat het heel vrolijk als je lichte, vrolijke kleuren kiest. Groen en donker blauw vind ik het minst mooi. Groen zit er vaak al genoeg in de omgeving en donker blauw maakt het vaak wat somber.

 

Wat algemene tips

– trek iets aan wat lekker zit, waar je je makkelijk in kan bewegen en waar je jezelf in ben. Ik kan veel maar wanneer je bijvoorbeeld een strak rokje of in een mooi driedelig pak komt is het lastiger om vlotte foto’s te maken 😉
– bij lang haar moet je er rekening mee houden dat de foto niet 3D is. Een leuke strakke paardestaart kan normaal heel leuk staan maar als je op een foto recht naar voren kijkt dan ziet dit er nogal kaal uit.
– vermijd grote letters of afbeeldingen op kleding. Dit trekt heel erg de aandacht. Ook glimmende lovertjes kunnen erg opvallen door de studioflitsers.
Ik heb op dit moment 3 verschillende achtergronden waar je uit kan kiezen. Dat is de witte, de zwarte en de stenen. Bij elke achtergrond is weer andere kleding mooi. Je mag dus ook verschillende kledingsetjes meenemen.  
– denk ook aan de schoenen. Zorg dat deze met de kleur van je kleding matchen. Wanneer je in het donker gekleed gaat en daar witte schoenen onder doet dan vallen de schoenen op de foto heel erg op.