06-54 71 52 70
Tips voor een leuke fotoshoot

Welkom

Leuk dat ik jullie familieshoot mag doen!
Voor degene die mij nog niet kennen en nog niet op mijn site hadden gekeken, ik ben Lisette en samen gaan we er een gezellige shoot van maken.
ik hou ervan om het lekker los en gezellig te houden dus iedereen mag mij ook gewoon Lisette noemen, geen u, geen fotograaf, gewoon lekker Lisette 😉

Hieronder geef ik jullie nog wat extra tips om ervoor te zorgen dat jullie straks een mooie serie foto’s gaan krijgen.

Ik heb er zin in! Jullie ook?

Kledingtips

Waar kan ik rekening mee houden

Probeer de kleuren zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen. Het zou mooi zijn als je het kan beperken tot 2 of 3 kleuren. Het belangrijkste is dat er niet 1 iemand uitspringt. Dus bijvoorbeeld 6 personen in het blauw en 1 in het rood.
Lichte, zachte kleuren doen het altijd goed.
– Ook schoenen horen bij de kleding 😉 dus let ook daar op de kleur
– Kijk uit met grote afbeeldingen en teksten op shirts. Dit kan erg de aandacht trekken op een foto. Ook glimmende dingen vallen erg op (bv lovertjes)
– Trek vooral iets aan waar je je lekker in voelt en lekker in kan bewegen, zodat je bijvoorbeeld ook lekker op de grond kan zitten.
– Hou bij de dames rekening met het haar. Een foto is niet 3D dus normaal kan bijvoorbeeld een strakke paardenstaart heel leuk zijn maar als je bij een foto recht naar voren kijkt ziet dat er heel “kaal” uit.

– in de studio kunnen we foto’s maken op de witte, de zwarte en de stenen achtergrond. Op wit kan eigenlijk alles, ook lichte kleuren. Op de zwarte achtergrond zijn wat donkerdere kleuren mooier en op de stenen zijn effen, zachte kleuren mooi. Neem gerust een tweede setje kleding mee. Doen we gewoon even een kledingwissel 🙂

Kinderen bij een fotoshoot

Wat kan je het beste doen

Eten en drinken

 Kinderen die honger hebben geven nooit leuke foto’s. zorg dus dat ze lekker gegeten en gedronken hebben voor de fotoshoot.
Neem ook gerust wat te eten en te drinken mee. Een kleine pauze tijdens een fotoshoot kan wonderen doen.
Dit geldt trouwens ook voor de volwassenen 😉

Q

Verplicht lachen

 Zeg nooit tegen kinderen dat ze moeten lachten. Niet voor de fotoshoot maar zeker niet tijdens de fotoshoot. Wanneer je dat zegt krijg je ongetwijfeld die neplach die je nou net niet wilde zien en het geeft ze het gevoel dat ze iets niet goed doen.
Kinderen vraag je niet om te lachten maar die maak je aan het lachen. Daar zal ik zeker mijn best voor doen maar daar mogen ouders natuurlijk altijd bij helpen 😉

In de camera kijken

 Zowel volwassenen als kinderen hoeven niet perse in de camera te kijken. Spontane speelse foto’s zijn altijd erg leuk. Het is dan zonde als er 1 iemand net in de camera kijkt met een blik van ” oja, ik moet in de camera kijken”. Geniet van het moment en vergeet dat ik er zit.
Als ik wil dat jullie kijken dan zorg ik er zelf voor dat julle dat spontaan allemaal tegelijk doen.

Wat foto’s die bovenstaande laten zien

Wil je mijn laatste werk zien of volgen wat ik achter de schermen doe? Volg mij op facebook en/of instagram.