06-54 71 52 70

lifestyle of studio

Newbornshoot

Lifestyle, studio of allebei

Bij een newbornshoot kan je uit vele manieren kiezen.
Maar wat is dat nu allemaal? 
Kort gezegd heb je de lifestyle shoot en de geposeerde foto’s.

Hieronder leg ik uit wat beide inhouden en hoe dat gaat. Zo kan je makkelijk kiezen wat voor foto’s jullie willen en wat voor soort shoot bij jullie past. 

 

Lifestyle shoot

thuis of in de studio

Bij de lifestyle shoot maken we mooie ongedwongen foto’s van jullie als gezin en van jullie kleine wonder. Hierbij hoeft de kleine niet persé te slapen. Dit kan zowel bij jullie thuis als bij mij in de studio. Thuis kan dat in een lichte ruimte in jullie huis zoals bijvoorbeeld de woonkamer of jullie slaapkamer. 

De shoot zal rond de 2 tot 3 uur duren.
Deze shoot kan ook gedaan worden als de kleine al wat ouder is, maar omdat ze zo snel groeien en je bij een newbornshoot graag dat kleine juist graag op de foto wil, doe ik de shoot tussen de 8 en de 20 dagen.

 

Geposeerde foto’s

De geposeerde foto’s doe ik bij voorkeur in de studio. Hier heb ik alles bij de hand en kan in de kachel lekker hoog zetten zodat jullie kleintje in een ideale omgeving is. Om deze foto’s te maken is het de bedoeling dat de kleine lekker in slaap valt. Wanneer ze diep slapen kan je ze namelijk heerlijk opgekruld neerleggen en slapen ze overal doorheen. Hier nemen we dan ook rustig de tijd voor. Alle tijd voor een goede voeding en met een lekker bakkie thee of koffie wachten we rustig tot de kleine heerlijk in slaap valt. Rustig aan geen stress. En slaapt de kleine niet komt het ook helemaal goed.

Doordat de kleine voor deze shoot het liefst lekker moet slapen duurt deze shoot wat langer. Dit kan tussen de 2 en 3,5 uur zijn. Soms is even een extra voeding nodig en dan gaat de tijd al hard. Dit klinkt dus best lang maar omdat we alles doen in het ritme van de kleine zal je zien dat dit best meevalt. 

Deze shoot doe ik als ze tussen de 8 en 15 dagen zijn zodat ze nog lekker diep in slaap vallen.

 

Waar moet je rekening mee houden

Kleding:  Wat kleding betreft mag je natuurlijk aantrekken wat je zelf leuk vind. Wel is het handig als het goed past en niet te groot is. Ikzelf vind het altijd mooi als het rustig is zodat de aandacht in de foto echt naar de kleine gaat.
Verder heb ik ook leuke broekjes, mutsjes en rompertjes liggen waar je uit mag kiezen.

Voeding: Ook al slapen ze tijdens de shoot zal je toch merken dat het iets met ze doet. Meestal hebben ze sneller honger dan normaal. Wanneer ze niet direct gaan slapen, is het soms fijn om wat extra te geven. Neem dus voldoende voeding mee voor tijdens de shoot!

Jullie kleding:  Het is het mooist als je jullie kleding ook mooi rustig kan houden. Geen felle kleuren of drukke prints. We volgen het ritme van de kleine dus het kan heel goed zijn dat we de familiefoto’s pas aan het eind doen. Daarom is het beter om de kleding voor de shoot mee te nemen. Het zal niet de eerste keer zijn dat je bij de voeding ondergespuugd word terwijl je nog op de foto moet 😉